Intrebări fregvente

Atunci când alegeți ferestre, acordați atenție în primul rând producătorului. Trebuie să alegeți un producător de încredere, care are o prezență stabilă pe piață. De asemenea, verificați calitatea materialelor. Dacă suprafața ferestrelor este mată, atunci, cel mai probabil este un plastic de calitate scăzută, care va atrage murdăria și se va curăți greu. Dacă urmăriți să asigurați o izolare fonică bună, este mai bine să cumpărați ferestre cu două camere. Pentru o mai bună izolare termică, este recomandat să alegeți ferestre a căror sticle au o acoperire specială. Pe timp de vară vă vor proteja de arșiță, iar pe timp de iarnă – de ger.

În ultima perioadă consumatorii aleg din ce în ce mai des ferestrele cu eficiență energetică. Care este avantajul acestora? În primul rând, acest tip de ferestre păstrează foarte bine căldura în timpul iernii și nu permite aerului din cameră să se încălzească prea mult vara.

Secretul ferestrelor cu economie de energie constă în utilizarea unei sticle speciale, pe care se aplică o acoperire cu emisii reduse. Datorită utilizării unei astfel de sticle, energia solară, care are unde scurte, pătrunde liber în interiorul camerei, iar fluxurile de căldură din încăpere se reflectă, revenind înapoi. Geamurile cu eficiență energetică sunt de mai multe tipuri: termopane cu argon, termopane cu sticlă „I” și cu sticlă „K”.

Astfel de ferestre economisesc cu 40% mai multă căldură decât ferestrele obișnuite. Un strat de argint este depus pe sticla „I”, folosindu-se pulverizarea cu plasmă. Sticla „K” este o acoperită cu un strat de staniu și indiu. Un astfel de strat reflectă radiația termică și o întoarce în cameră.Astfel, ferestrele care economisesc energie ajută la păstrarea căldurii și la reducerea semnificativă a costurilor pentru încălzire.

Principalele caracteristici ale ferestrelor PVC dintr-un profil de calitate sunt:

  • rezistența la temperaturi extreme;
  • bună izolare termică și fonică;
  • ușor de întreținut, ferestrele de înaltă calitate nu au nevoie de vopsire și sunt ușor de curățat;
  • durabilitate dovedită în practică (peste 40 de ani garanție);
  • gamă largă de culori;
  • ecologic – profilul se bazează pe materii prime ecologice Greenline® (fără plumb).

Unele persoane care au modele de ferestre mai vechi au observat apariția condensului și se întreabă dacă este posibil să înlocuiască doar sticla. Da, este posibil. În acest caz, vă recomandăm să consultați în prealabil un specialist.

Uneori, persoanele observă condens pe geam, care apare din diferite motive. Condensarea nu înseamnă întotdeauna că ferestrele sunt de proastă calitate. Picăturile de apă pot apărea din mai multe motive.

În primul rând, din cauza amplasării plantelor interioare pe pervaz. Plantele, ca toate ființele vii, respiră, din acest motiv apare condensul. Atunci când faceți treburi casnice, cum ar fi spălarea, curățarea etc., ferestrele pot de asemenea să se aburească.

Condensarea poate fi cauzată de o ventilație necorespunzătoare în încăpere. Acest lucru este vizibil mai ales în casele vechi. Dacă condensarea este asociată cu această cauză, este necesar să ventilați spațiile de mai multe ori pe zi.

Adesea, ferestrele se aburesc în timpul reparațiilor în locuință. Diversele lucrări de reparație și finisare determină o umiditate crescută în încăperi. Acest lucru duce la apariția unei cantități mari de condens pe sticlă. În acest caz, chiar și aerisirea frecventă nu poate elimina imediat această problemă.

La instalarea ferestrelor este necesar să se monitorizeze închiderea ermetică a tuturor pieselor, ceea ce poate reduce și chiar elimina probabilitatea condensului pe ferestre.